Valikko Sulje

Kunnat lähtivät innostuneesti mukaan kunta-alan uuteen haastekilpailuun – mukana 65 kuntaa

Kunta-alan Klash-haastekilpailuun lähetti hakemuksen määräaikaan mennessä 65 kuntaa. Osa kunnista osallistui useammalla hakemuksella, joten yhteensä ratkaistavia ongelmia kertyi 77. Klash-haastekilpailun ensimmäisessä vaiheessa tavoitteena oli löytää kunnista ratkaisemattomia ongelmia. Asiantuntijaraati arvioi hakemuksia ja valitsee niiden perusteella 4–6 ongelmaa, jotka muotoillaan haasteiksi ja julkaistaan ratkaistavaksi erilaisille tiimeille ja start-up-yrityksille 15.1.2019.

Kuntien hakemuksissa korostuivat ympäristö- ja ilmastokysymykset, joukkoliikenneratkaisut, lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy sekä tyhjien liike- ja teollisuustilojen uudelleenkäyttö. Yhteistyökumppaneista koostuva 15 henkilön asiantuntijaraati käy parhaillaan kuntien hakemuksia läpi ja arvioi niitä ennalta määriteltyjen kriteerien (soveltuvuus, vaikuttavuus, skaalautuvuus ja sitoutuminen) perusteella.

Klash-hankkeen tavoitteena on kuntia palvelevien ratkaisujen lisäksi tuoda yhteen uusia palvelun tarjoajia ja toimijoita sekä nostaa julkiseen keskusteluun niitä ongelmia, joita kunnat hakemuksissaan toivat esille. Kunnat ja heidän haastekuvauksensa on julkaistu Klash-sivuilla.

Ensi vuonna Klash etenee kohti loppuhuipennusta

Vuoden 2019 aikana Klash-hanke etenee kohti loppuhuipennusta, jopa miljoonan euron kehitysrahan jakoa. Tässä välissä jatkoon päässeille ratkaisijoille tarjotaan mentorointitilaisuuksia ja mahdollisuus tutustua sekä mukana oleviin kunta-alan toimijoihin, että hankkeessa mukana oleviin kumppaneihin. Mentorointitapahtumat rakennetaan mukana olevien ratkaisijoiden tarpeista ja kiinnostuksesta käsin niin, että he saavat parhaan mahdollisen tuen ratkaisun edelleen kehittämiseen. Joulukuussa 2019 ratkaistaan voittaja tai voittajat. Jännittävä vuosi tulossa.

Lähtökohtana koko hankkeessa on, että kaikki kunnat voittavat. Olennaista on, että palkittavat ratkaisut ovat skaalattavissa ja otettavissa käyttöön koko Suomessa.

Hankkeen rahoittajia ja yhteistyökumppaneita ovat Suomen Kuntasäätiö, Kuntaliitto, Keva, Kuntarahoitus, KL-Kuntahankinnat, KL-Kustannus sekä FCG Finnish Consulting Group.

Voit seurata hankkeen edistymistä klash.fi -sivustolta sekä seurata meitä:
Twitter @kunta_klash
Facebook @kuntaklash

Maritta Mäkelä, Klash-projektipäällikkö, markkinointijohtaja